Гешев е една пешка на шахматната фигура, която беше свалена,

...
Гешев е една пешка на шахматната фигура, която беше свалена,
Коментари Харесай

Депутат от Промяната разкри защо не искат Сарафов за главен прокурор

Гешев е една пешка на шахматната фигура, която беше свалена, а Гешев и Сарафов са две страни на една и съща монета. По този метод доверието в прокуратурата не се усилва. Това съобщи депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Искрен Арабаджиев пред Българска национална телевизия. Той разяснява избирането на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността на основен прокурор.

През смяна в Конституцията и през Висшия правосъден съвет минава правосъдната промяна. Ако имат същинско предпочитание да го създадат, би трябвало да опитаме с тях, трансферира топката Арабаджиев в полето на останалите парламентарни групи в Народното събрание.
-->
ПП-ДБ имат план за промени в Конституцията, който ще бъде прегледан в Комисията по конституционни въпроси. Трябва да се обединим към един план, който да бъде признат, настоя Арабаджиев.

Депутатът споделя и максимата на Христо Иванов, че в случай че нещо, което се прави, е вярно, то няма значение с кои гласове се е случило.

Той не е склонен и с рецензиите на вицепрезидента Илияна Йотова, че ПП-ДБ се намесват в правосъдната власт. Силно би трябвало да се орежат функционалностите на основния прокурор, сподели националният представител.

Арабаджиев уточни, че в ПП-ДБ не се опасяват от нищо и ще изчакат резултатите от комисията по имунитетите, с цел да се покаже, че няма учредения за събаряне на депутатските имунитети. Прокуратурата се е активизирала на база политически напън върху Народното събрание, което желае да я реформира, посочи той.

Искрен Арабаджиев добави, че работата на ротационното държавно управление ще е доста сложна. Движение за права и свободи сега нямат никаква кадрова роля в работата на държавното управление, посочи той.

За Бюджет 2023 и гарантирането на 3% недостиг в бюджета, Арабаджиев изясни, че процедурата по съставянето на бюджета върви и всяко едно министерство подава информация по пера към Министерството на финансите. Съвсем скоро ще бъде оповестен за разискване на уеб страницата на Министерството на финансите с 3% недостиг.

Защо президентът заложи с милиард и половина по-малко доходи в Агенция " Митници ", запита депутатът, критикувайки бюджета на служебното държавно управление. Бизнесът да работи умерено, няма да се подвигат налозите, увери той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР