Германците пият все по-малко, а и износът върви надолу. Германската

...
Германците пият все по-малко, а и износът върви надолу. Германската
Коментари Харесай

Германците пият все по-малко, бирата губи популярност

Германците пият все по-малко, а и износът върви надолу. Германската бира става все по-малко известна и пивоварните разчитат на безалкохолните бири, написа Spiegel.

Продажбите на бира от пивоварните в Германия за първата половина на годината са паднали с 2.1% до 46.8 милиона хектолитра. Това оповестяват от Федералната статистическа работа.

За разлика от предходни години, износът към Европейския съюз отслабва (минус 5.3% в съпоставяне със същия интервал предходната година) и оттатък океана също (минус 7.3%). В Китай търсенето на немска бира също е доста по-малко, в сравнение с преди една година.

В Германия потреблението на бира от години върви надолу. Във вътрешността на страната размерът понижава с 1.2% и поради изменчивото време, както и изчезналите огромни футболни събития. Производството за вътрешния пазар дава отговор за четири пети от общите продажби.

Още през 2016-та година в страната се пие толкоз малко бира както в никакъв случай преди този момент. Възможна причина е, че популацията в Германия става все по-възрастно и в преклонна възраст, хората от време на време пият по-малко алкохол. Според едно изследване на Федералния център за здравно обучение, младежите също са по-склонни да пият по-малко от преди няколко години.

Пивоварните дават отговор на тези промени с нови сортове безалкохолни бири. Тази година, още веднъж беше препоръчано да се усилят с 50 до над 400 разнообразни марки, съобщи изпълнителният шеф на съюза на немските пивовари, Холгер Айхеле. Въпреки че към момента няма точни числа, тъй като не са излезли данъчните отговорности, съгласно него се чака нарастване на размера. През рекордната 2016-та година, предприятията са продали 6.4 милиона хектолитра безалкохолна бира.

Официалните данни за продажбите се базират на данъчните статистики на бирите. Безалкохолните бири не са включени в тях, само че съдържащите бира смесени питиета са. Те не са част от наклонността и са постигнали през първите шест месеца на годината, напредък от 5.3%, достигайки 2.1 милиона хектолитра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР