Германското правителство се събира днес в замъка Мезеберг край Берлин

...
Германското правителство се събира днес в замъка Мезеберг край Берлин
Коментари Харесай

Германското правителство обсъжда субсидии за тока на бизнеса

Германското държавно управление се събира през днешния ден в замъка Мезеберг край Берлин за двудневно съвещание на кабинета.

Акцентът евентуално ще бъде подложен върху сложната сега икономическа обстановка. ГСДП, Зелените и СвДП желаят на следващия ден да вземат решение за облекчения за бизнеса. С това се цели да се дадат импулси за стимулиране на стопанската система.

Спорна тематика в Мезеберг евентуално ще бъдат възможните дотации за понижаване на цените на електрическата енергия за енергоемките промишлени предприятия. В ефира на телевизия ARD федералният министър на стопанската система Хабек предизвести за последствията, в случай че облекченията не се случат. Той уточни, че се притеснява, че енергоемката индустрия няма да влага и поради високите цени на произвеждане ще напусне Германия. Херман Хютер, шеф на Института за немска стопанска система, който е непосредствен до работодателите, също се застъпи за субсидирана от страната цена на електрическата енергия за енергоемките предприятия. В ефира на радио Deutschlandfunk той съобщи, че политиката е съдействала за разминаването сред предлагането и търсенето на електрическа енергия, наред с другото, като е затворила атомните електроцентрали.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР