Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия,

...
Германското правителство разкритикува самостоятелния ход на Испания, Ирландия и Норвегия,
Коментари Харесай

Германия критикува признаването на Палестина за държава

Германското държавно управление разкритикува независимия ход на Испания, Ирландия и Норвегия, които през вчерашния ден оповестиха, че ще признаят Палестина за страна. Германската министърка на външните работи Аналена Бербок съобщи, че този ход не води до нищо съответно и единствено ще затрудни възможни мирни договаряния.

" Решението на тази ужасна обстановка, която претърпяваме сега, не изисква алегорично самопризнание, а политическо решение. " Това съобщи немската министърка на външните работи Аналена Берлок след съвещания с сътрудниците си от Франция и Полша. " Без мощна спешна дипломация палестинската страна няма да стане действителност ", уточни тя.

Независима палестинска страна е твърда цел на немската и европейската външна политика, съобщи Бербок.

" Ако едно просто признание в този момент, в този миг, би донесло мир, тогава не мисля, че някой или която и да е политическа мощ в света би се поколебала. "

Тя прикани за директни договаряния сред двете страни за намиране на решение на близкоизточния спор, учредено на съществуването на две страни, в които израелци и палестинци да живеят спокойно един до различен. Похитените заложници би трябвало да бъдат освободени. Освен това гибелта и страданията в Газа би трябвало да бъдат прекъснати. До Газа незабавно би трябвало да доближи повече филантропична помощ.

За разлика от Норвегия, Ирландия и Испания, немското държавно управление продължава да отхвърля признаването на Палестина за страна.

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне поддържа Бербок. Той съобщи, че признаването на Палестина като страна не е табу за неговата страна. Желаното решение с две страни в последна сметка би довело до това. Признаването обаче не би трябвало да бъде чисто алегорично, а би трябвало да способства за разрешаването на спора.

" Признаването в този момент няма да докара до нищо ", съобщи той.

По отношение на заповедите за арест, поискани от Международния углавен съд в Хага, Сежурне съобщи, че съдът не може просто да приравни терористичната организация „ Хамас “ и демократичната страна Израел. Полският външен министър Радослав Шикорски пък съобщи, че това е едно доста неуместно приравняване.

" Защото точно " Хамас " стартира сегашната серпантина на принуждение ". Той добави: " Струва ми се, че това не служи на идеята за намиране на спокойно решение ".

Главният прокурор на Международния углавен съд в Хага Карим Хан е изискал заповед за арест за хипотетични закононарушения против човечеството против израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант. Заповед за арест е поискана и за водача на ислямистката организация „ Хамас “ в линията Газа, неговия заместител и ръководителя на „ Хамас “ в чужбина.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР