Неизвестен брой хора са загинали, а други са били ранени,

...
Неизвестен брой хора са загинали, а други са били ранени,
Коментари Харесай

Смъртоносен пожар избухна в склад за боеприпаси в Чад

Неизвестен брой хора са починали, а други са били ранени, откакто в склад за муниции в Чад е избухнал голям пожар , провокирал огромни детонации, оповестиха висши държавни министри, предава „ BBC “.

Министърът на външните работи Абдераман Куламала съобщи, че пожарът е станал във боен склад в региона на Гуджи в столицата Нджамена. Президентът Махамат Идрис Деби изпрати съболезнованията си на жертвите и техните фамилии, без да прецизира броя на жертвите.

На видеоматериал, който не е тестван от „ BBC “, се вижда по какъв начин гърмежи осветяват нощното небе . Свидетели настояват, че те са били чути на километри разстояние.

Оръжейният склад в Гуджи е главният боеприпас на страната и се намира в северната част на града, покрай военния щаб, френска военна база и летището.

Журналисти, работещи за осведомителна организация Агенция Франс Прес, обявиха, че пожарът е провокирал изстрелване на оръжия във въздуха . Имало е „ гърмежи на муниции от всевъзможен диаметър “, съобщи за организацията и френски чиновник, поискал анонимност.

Жител на града разяснява пред осведомителна организация „ Ройтерс “, че е видял трима ранени на улицата, а различен сподели, че негов комшия е бил погубен. Мустафа Адум Махамат описа:

„ Силни гърмежи ни разсъниха. “

„ Къщата ни се тресеше, като че ли някой стреляше по нас. След това видяхме огромен пожар във военния лагер, пушек и неща, които се взривяваха във въздуха “ , продължи мъжът и добави:

„ Видяхме артилерия да прелита над нас. “

Куламала, министър на външните работи и представител на държавното управление, прикани обществеността да резервира успокоение след детонациите .

След среднощ президентът Деби написа във Фейсбук:

„ Мир на душите на жертвите, откровени съболезнования на опечалените фамилии и бързо възобновяване на ранените. “

Причината за пожара към момента не е известна , а президентът даде обещание следствие .

Контрера: След като мост едвам не погуби млада жена в София, камъните към този момент летят по главата на Терзиев

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР