Германското правителство е създало холдингова компания, която да извърши евентуална

...
Германското правителство е създало холдингова компания, която да извърши евентуална
Коментари Харесай

Берлин обмисля национализация на ”Газпром Германия”

Германското държавно управление е основало холдингова компания, която да извърши възможна национализация на " Газпром Германия ", написа вестник " Велт ам Зонтаг ", представен от БНР. Дружеството беше поделение на " Газпром ", от което съветският газов монополист се отхвърли през април. Тогава немският енергиен регулатор разгласи, че ще управлява " Газпром Германия " - компания за търговия, предпазване и транспорт на газ, в ползите на Германия и Европа, напомня " Ройтерс ".

Създаденото холдингово сдружение е с име " Осигуряване на сила за Европа " и е отговорно за вложенията на компанията, написа вестникът, като се базира на държавен документ. В документите се показва, че задачата на сдружението е " да подсигурява сигурността на доставките в енергийния бранш ". Целта също по този начин е " придобиването, държането и ръководството на вложенията на компанията ", се споделя в информацията на немското издание. Управляващи шефове са двама адвокати от адвокатско сдружение, което е отказало да разяснява изтеклия документ при питане от " Велт ам Зонтаг ".

От немското министерство на стопанската система са оповестили, че са наясно със съществуването на холдинговата компания, както и че основаването й е било защитна мярка за вероятни дейности по преструктуриране. " Това е извънредно само предпазваща институция, която сега съществува единствено като корпоративна правна обвивка ", обяснил представител на министерството за " Велт ам Зонтаг ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР