Германското правителство е решило да изпрати поне една рота Леопард

...
Германското правителство е решило да изпрати поне една рота Леопард
Коментари Харесай

Обрат, Германия и САЩ ще дадат танкове на Украйна

Германското държавно управление е решило да изпрати най-малко една рота „ Леопард ” 2A6 в Украйна. Това е най-модерната версия на танка, призната на въоръжение.

Очаква се доставката да бъде публично оповестена още тази седмица, заяви „ ”.

Германският канцлер Олаф Шолц е решил да разреши и на други страни като Полша, Финландия, Испания, Нидерландия и Дания да дават своите танкове „ Леопард ” на Украйна.



Машините към този момент са почнали да идват от складовете на Бундесвера. Възможно е да бъдат готови за превозване и още немски бойни танкове.

Според „ Шпигел ” решението на немското държавно управление явно е било предшествано от интензивни съвещания сред Федерална Република Германия и Съединени американски щати.

Германският парламент ще разиска на следващия ден въпроса с даването на танкове на Украйна, съобщи Си Ен Ен.

Опозиционните партии Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) желаеха дебата с аргумента, че желаят да „ прекратят „ леопардовата обсада ” на федералното държавно управление ”.

Междувременно администрацията на американския президент Джо Байдън завърши проекти за изпращане на създадени в Съединени американски щати тежки танкове „ Ейбрамс ” в Украйна. Решението може да бъде оповестено още тази седмица.

Времето за доставка на танковете към момента не е ясно, като нормално лишава няколко месеца, с цел да се обучат бойците да употребяват машините дейно, споделиха пред публични лица.

Съединени американски щати интензивно обмисляха стъпки, които биха могли да подхващат, с цел да убедят Германия да даде свои „ Леопард ” на украинската войска.



Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман сподели във вторник, че подозира, че въпросът с танковете „ ще бъде решен релативно скоро ”.

Двупартийна група сенатори от Съединените щати, които преди малко се завърнаха от посещаване в Украйна, приканиха администрацията на президента Джо Байдън да изпрати танкове с вярата да насърчи Германия и други страни да създадат същото.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поредно моли западните съдружници за съвременни танкове, до момента в който страната му се приготвя за предстоящата огромна съветска контраатака напролет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР