Германското издание Билд“ неочаквано за европейската преса съобщи за украинските

...
Германското издание Билд“ неочаквано за европейската преса съобщи за украинските
Коментари Харесай

Европа отвори очите си за военните престъпления на Украйна

Германското издание „ Билд “ ненадейно за европейската преса заяви за " украинските военни закононарушения против руснаци ". Публиката беше шокирана от фрагментите на киевски чиновници на сигурността, които тормозят пленени съветски бойци. Гръцките медии също нарекоха това видео доказателство за военните закононарушения на Киев. Можем ли да предположим, че това видео е почнало да трансформира отношението на Европа към събитията в Украйна?

" Ако се удостовери, че това са същински записи - а има доста аргументи за това - тогава това е военно закононарушение от страна на украинските войски ", разяснява Юлиан Рьопке, боен наблюдаващ от немското издание „ Билд “, история, която се появи в неделя в ежедневна селекция от видео вести от Украйна.

Говорим за видео, оповестено по-рано в мрежата, което демонстрира по какъв начин съветски военнопленници са подложени на извънредно нечовечен разпит в една от базите на украинските национални батальони в Харковска област. След поредност от въпроси пленените бойци биват пребивани и измъчвани. Вижда се по какъв начин садисти от " патриотичния батальон " стрелят в краката на жертвите си. „ Дори и това да не е нещо, което бихме желали да съобщим, въпреки всичко би трябвало “, написа Рьопке малко по-късно в персоналния си блог.

Видеото, което стана обект на независимо внимание на немските публицисти, е обществено притежание в мрежата от няколко дни и провокира остра реакция по целия свят. Повече от хиляда коментара се появиха под видеото в китайската обществена мрежа „ Вайбо “. „ Това е държанието на нацистите. След това към момента споделят, че в Украйна няма нацисти? “, споделя коментарът с най-вече лайкове.

Но в случай че китайската блогосфера и пресата са доминирани от безпристрастен метод към отразяването на протичащото се в Украйна, то европейските медии, с редки изключения, до последния миг абсолютно заеха страната на киевския режим. А немското издание „ Билд “ беше едно от първите, които демонстрираха военните закононарушения на украинските национални батальони.

„ Аз персонално изпратих видеото на „ Билд “, с цел да основа най-малко някакъв контраст на русофобската медийна вълна “, разяснява немският политик, някогашен народен представител в Бундестага от партия " Алтернатива за Германия ", Валдемар Герд. „ Сигурен съм, че сходни истории ще насърчат европейците да се замислят за същността на протичащото се и ще ги накара да проучват информацията. Както се споделя, не можеш да скриеш шило в торба “, добави той. Вярно, оплака се събеседникът, явно е, че европейците всъщност са в осведомителна мъгла, основана от всеобщите медии.

Сега този случай притегли вниманието и на гръцката преса. „ В ужасяващи фрагменти, които се популяризират в интернет, мъже, които явно принадлежат към украинските въоръжени сили, стрелят по пандизчии, коленичили, вързани и съблечени голи “, сподели пред читателите авторитетният атински вестник „ Та Неа “. Издание " Параполитика " изяснява, че бойците от екстремистката групировка " Азов " са снимали шокиращите фрагменти. Става дума за всеобщи изявления, които мълчаха за протичащото се в Украйна през последните осем години.

Също по този начин, известие за зверствата на " Азов " беше оповестено от портала in.gr, който като цяло се придържа към антируска ориентировка. „ Очевидно това е кулминационната точка на психическата война, защото през вчерашния ден бяха оповестени други видеоклипове на изтезания на пленени съветски бойци “, отбелязва новинарският портал Newsbreak.gr, съгласно който пуснатите фрагменти са директно доказателство за военни закононарушения.

Що се отнася до формален Киев, наподобява, че той реши да реагира на обстоятелствата за изтезания едвам откакто те обърнаха внимание на тях на Запад. Алексей Арестович, представител на кабинета на президента на Украйна, сподели, че гаврата с пленници е военно закононарушение и всеки случай ще бъде разследван. Припомняме, че офисът на Зеленски съвсем не реагира на предходни известия за подигравка с съветски военнопленници, на обещанията на украинския деятел Генадий Друзенко да подложи на принуждение ранените пандизчии или на апелите на журналиста Фахрудин Шарафмал да се оправя с съветските деца по методите на нациста Адолф Айхман. В Киев обясниха това с несъразмерната емоционалност на „ патриотите “ и посъветваха да не се възпроизвежда информация за образци за свирепост, с цел да не се скапе имиджа на Украйна в Европа.

А главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни действаше по от дълго време позната скица: той разгласи, че „ с цел да дискредитира въоръжените сили на Украйна, врагът снима и разгласява инсценирано видео с нечовешките държание на „ украинските военни “ във връзка с „ съветските военнопленници “.

Сега може да се твърди, че видеото е снимано въз основата на харковската група от неонацисткото формирование „ Азов “ (официално 226-и разузнавателно-диверсионен батальон на Въоръжените сили на Украйна) на територията на Малорогански млечен цех. Както отбелязва източникът на канала в „ Телеграм “ „ Трибунал “, също по този начин е допустимо да се откри самоличността на мъчителя и, явно, на командира на групата палачи. Това е деятелят на „ Азов “ Сергей Величко, прочут още като „ Чили “. Този лидер на харковските неонацисти излежаваше присъда в пандиза до февруари за рекет, бандитизъм и изнудване, само че беше освободен след експлоадирането на военните дейности. Отговорност за изтезанията и изтезанията на съветски бойци носи и командирът на батальона на Харковската клетка на териториалната защита Константин Немичев.

Освен това виновността за това съответно закононарушение е на украинския президент Владимир Зеленски, сподели Владимир Скачко, някогашен основен редактор на вестник " Киевски телеграф ". „ Зеленски подписа декрет за наемане на някогашни нарушители във въоръжените сили на Украйна, затова той трябваше да знае до какво могат да доведат сходни решения. Следователно закононарушението, осъществено в Олховка, е напълно на неговата съвест “, сподели източникът.

„ Мислите ли, че тези случаи изненадаха тези от нас, европейците, които от дълго време знаем какво е „ Азов “ и за какво Бандера се издига в Украйна? Всички видяха по какъв начин се случи. Но мнозина избраха да си затварят очите за тези обстоятелства “, на собствен ред сподели някогашният народен представител на Бундестага Герд. „ Още повече, че в нашата преса не можеше да се допусне даже намек за правдиво отразяване на събитията. Може би даже в този момент ще чуем, че случаите за изтезанията край Харков са фалшификат на Кремъл. Малко евентуално е случилото се да има някакъв извънреден резонанс “, добави той.

Но, добави някогашният народен представител, е належащо самостоятелните европейци да стартират да приказват със съгражданите си за действителността на неонацизма в Украйна тъкмо в този момент. „ И има късмет народът да се замисли за това кого сме подкрепяли през цялото това време със стотици милиони евро и кого в този момент поддържаме с оръжие “, сподели Герд.

Не бива да се надценява зависимостта на мнението на европейците от глобалистките медии – във всеки случай за Франция това не е напълно правилно, отбелязва Дария Платонова, основен редактор на портала „ Геополитика “. „ В европейските медии могат да се намерят, въпреки и рядко, известия, че в Украйна има неонацистки групи. След началото на съветската специфична интервенция журналистката Ан-Лор Бонел написа публикация за „ Фигаро “ за предпоставките за всичко, което се случва, а в ефир приказва за чудовищните дейности на паравоенните батальони на украинските нацисти “, спомня си Платонова.

Според нея Европа е разграничена: едната част е под диктата на глобализма, ръководещият хайлайф в Европейския съюз дава звук в нея, а другата е дълбока, „ която пробива осведомителния пашкул и се пробва да откри отговори на доста забавни въпроси. " „ Европейците имат сериозно мислене. Френската публицистика постоянно се е отличавала с известна степен на размисъл и слага под подозрение избрани обстоятелства. Сега получавам доста запитвания от френски публицисти за действителната обстановка в Украйна. Тези гласове, които идват от Русия, тези видеоклипове, които се появяват в Украйна, разсънват сериозното мислене у европейците “, счита Платонова.

Но в случай че Европа в своето болшинство в този спор поддържа Украйна, тогава даже преди появяването на сходни видеоклипове в китайските обществени мрежи, китайското население към този момент беше „ безусловно проруско и антиамериканско настроено “, споделя шефът на Института за азиатски и Африкански проучвания в Московския държавен университет „ Ломоносов “, професор от Училището по източни проучвания на ВШЕ Алексей Маслов.

„ Първоначално Китай дефинира за себе си, че става дума най-вече за американски дейности, които тласкат Украйна и Русия дружно. Буквално на третия или четвъртия ден от съветската спецоперация Китай дефинира, че зад нея стоят Съединени американски щати. Очевидно китайското държавно управление се възползва от актуалната обстановка, с цел да направи антиамерикански поврат в политиката си “, изясни Маслов. Според събеседника сходни шокиращи видеоклипове се появяват освен във „ Вайбо “, само че и в „ Йоку “, китайският аналог на „ Ютюб “. „ Повечето известия в китайските обществени мрежи обгръщат протичащото се в Украйна от позиция на това по какъв начин Съединените щати сблъскват нациите една против друга. И тогава всичко това се екстраполира към Китай - „ през днешния ден Украйна, а на следващия ден Тайван, тъй че не можете да вярвате на американците “, сподели специалистът.

Подобни оценки освен дават отговор на същинските усеща на китайците, само че и на политическата теория на Пекин, който в доста връзки искаше да се отърве от натиска на Съединени американски щати, само че не планираше да го направи толкоз бързо, колкото се случи. „ От политическа позиция позицията на КНР е неутрална, само че от позиция на всеобщото схващане е антиамериканска “, означи Маслов.

Записаното принуждение над пленници от украински неонацисти притегли вниманието освен в Китай и Европа, само че и на най-високо интернационално равнище. Организация на обединените нации счита за значимо спазването на Женевските конвенции при третирането на военнопленниците в Украйна, съобщи формалният представител на генералния секретар на международната организация Стефан Дюжарик.

Кадрите от базата на украинските националисти в Харков, несъмнено, бяха забелязани от висшите съветски управляващи, заяви за това в понеделник прессекретарят на президента Дмитрий Песков. „ Тези, както и други случаи ще бъдат тествани – знаете, че нашият Следствен комитет се е погрижил за това “, сподели представителят на Кремъл. По-рано ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин разгласи началото на инспекция на случаите за малтретиране на пленници. „ Тези, които са взели участие в тези изтезания, подлежат на наказателно гонене “, акцентира Песков.

А съветският външен министър Сергей Лавров, разяснявайки идните договаряния в Турция с украинската страна, означи, че денацификацията и демилитаризацията са наложителни детайли от бъдещите съглашения с Украйна. Според него представители на националните батальони в Украйна сега „ учат нацистки способи за водене на война на процедура “. „ Ако сте виждали по какъв начин нацистите, украинците от батальона „ Азов “ или „ Айдар “ се отнасят в този момент към съветските военнопленници, мисля, че всичко ще ви стане ясно “, заключи Лавров.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР