Германският застрахователен гигант Allianz призна за грешки в дъщерно дружество

...
Германският застрахователен гигант Allianz призна за грешки в дъщерно дружество
Коментари Харесай

САЩ започва разследване на застрахователния гигант Allianz

Германският осигурителен колос Allianz призна за неточности в дъщерно сдружение за ръководство на активи, откакто американските управляващи започнаха следствие, което може да понижи бъдещите облаги, предава БГНЕС. 

Allianz е обект на редица цивилен каузи, заведени от американски капиталови фондове, ядосани от огромни загуби, претърпени от структурирани капиталови фондове, известни като Alpha, поместени в американското дъщерно сдружение Allianz Global Investors, един от най-големите мениджъри на активи в международен мащаб.

Allianz заяви, че си сътрудничи с наблюдаващия на американските пазари Комисията за скъпи бумаги и тържища, която стартира регулаторно следствие през 2020 година Ситуацията се обърна към по-лошо, когато американското министерство на правораздаването стартира наказателно следствие в неделя.

Allianz съобщи в понеделник, че следствието на американското правосъдно ведомство може да има допустимо " доста влияние " върху бъдещите резултати. По -рано в петък Allianz разгласи чиста облага за групата от 2,2 милиарда евро сред април и юни, което е с 46 % повече по отношение на същия интервал на предходната година. Оперативната облага на компанията (Ebit), мярка, следена от близко от вложителите, е повишена с 29%.

Прогнозата взема поради загуба от 400 милиона евро след презастраховане и в това число награди за възобновяване, изчислени след опустошителните наводнения, които удариха Западна Германия предишния месец. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР