Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обмисля сериозно ограничаване на въздушния

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обмисля сериозно ограничаване на въздушния
Коментари Харесай

Германия обмисля драстични мерки заради мутациите

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер обмисля съществено ограничение на въздушния превоз към Германия. “Опасността, която произтича от множеството разновидности на вируса, изисква от нас да обсъдим фрапантни мерки”, съобщи Зеехофер пред вестник “Билд”.

Целта: " съвсем нула полети "

Драстичните ограничения, за които приказва Зеехофер, включват по-строг надзор по границите, както и ограничение на въздушния превоз към Германия до “почти нула”. Хората в Германия чакат “да ги предпазим допустимо най-добре от детонация на инфекциите”, споделя още немският вътрешен министър и показва Израел като образец за преодоляване на разновидностите посредством ограничение на влизането в страната. Към момента Зеехофер към момента не споделя какви ще са съответните параметри на възможните нови ограничавания.

Според “Билд”, във федералното държавно управление нарастват опасенията, че самолетните компании не съблюдават прецизно разпоредбите за преодоляване на пандемията. Още повече, че полицията продължава да записва нарушавания на задължението за карантиниране при влизане в страната.

И Меркел желае ограничение на пътуванията

Германската канцлерка Ангела Меркел също упорства за ограничение на туристическите пътувания. По информация на организация Ройтерс, Меркел не поддържа концепцията за възбрана на пътуванията като цяло, само че счита, че “по опция туристически пътувания не трябва да се провеждат”. Основният проблем съгласно Меркел са мощно заразните разновидности на ковид, които влизат в страната извън.

От началото на пандемията в Германия са регистрирани над 2 милиона случая на болест с ковид. Жертвите на COVID-19 са към този момент близо 54 000.

Недоволство в туристическия отрасъл

Германската туристическа асоциация DRV остро разкритикува концепцията за съвсем цялостно ограничение на опциите за пътешестване. Туристическите пътувания към този момент по този начин или другояче са съвсем невъзможни поради рестриктивните мерки, бизнес пътувания също съвсем не се организират, споделят от DRV и приканват федералното държавно управление " да не се концентрира върху още по-силно ограничение на нашата така и така мощно лимитирана независимост на движение”. По-скоро държавното управление би трябвало да се погрижи за премахване на “драматичния дефицит” при имунизациите и да предложи рационални концепции за тестване, упорстват още от DRV.

Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен също поддържа ограничението на пътуванията с туристически цели. “След като към този момент сме извървели толкоз огромна част от пътя, би трябвало доста да внимаваме какво идва отвън”, съобщи вирусологът и се разгласи срещу бързото разхлабване на ограниченията в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР