Германският съд призна дейността на най-популярната програма за блокиране на

...
Германският съд призна дейността на най-популярната програма за блокиране на
Коментари Харесай

Германия не вижда проблеми в използването на Adblock Plus

Германският съд призна активността на най-популярната стратегия за блокиране на реклами Adblock Plus за законна, тъй като употребяваните в нея логаритми скриват единствено досадното рекламно наличие. Информацията е на съоснователя на компанията разработчик на програмата Тил Фаида (Till Faida).
Компанията Eyeo още от 2015 година води правосъдна битка против един от най-големите европейски медийни концерни Axel Springer . Всичко стартира с това, че Axel Springer заведе правосъдно дело против Adblock Plus за скриване на обявления в немската преса. Аргументът на ищеца бе, че се нарушава законодателното право за проявление на реклами на читателите. Тогава Eyeo завоюва делото, само че немското издателство не се съгласи и апелира. Вторият опит бе по-успешен – Axel Springer и издателството реализира своето – гратис бе включено в белия лист на Adblock Plus. Рекламите на фирмите от белия лист не се блокират, само че в този случай те заплащат част от прихода си от тези реклами, на Eyeo.

Германската медийна компания още през цялото време се опитваше да реализира възбрана за потреблението на Adblock Plus най-малко на територията на страната. Но през 2018 година съдът призна активността на блокера за законна – той не отстранява единствено досадната реклама и оставя качествената. Решението на съда е дефинитивно и повече не може да се апелира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР