Германският производител на автомобилни части Бош (Bosch) планира сериозни съкращения

...
Германският производител на автомобилни части Бош (Bosch) планира сериозни съкращения
Коментари Харесай

Германският производител на автомобилни части Бош съкращава 1500 работни места

Германският производител на автомобилни елементи " Бош " (Bosch) възнамерява съществени съкращения в подразделението си за мотори, предава ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. Компанията планува орязването на 1500 работни места в администрацията и в отделите за развиване и продажби, съгласно неин представител. Съобщението идва, откакто сп. " Аутомобилвохе " писа за вероятни съкращения на личен състав.

Като съществена причина за намаляването на работната мощ се показва преходът от мотори с вътрешно горене към електрически автомобили, който по думите на представителя на " Бош " ще оказва все по-сериозно влияние върху целия бранш.

Проблемите на световната стопанска система, настойчиво високата инфлация и недобрите валутни курсове задълбочават проблемите на компанията, показва още ДПА.

Съкращенията ще обиден най-много работещите в заводите на " Бош " в югозападните немски градове Фойербах и Швибердинген.

Като цяло " Бош " ще се стреми да съблюдава договорката, реализирана със синдикатите предишното лято, която изключва насилствени съкращения на личен състав до края на 2027 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР