Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в Киев на изненадващо посещение

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в Киев на изненадващо посещение
Коментари Харесай

Германският президент посещава Киев за първи път от началото на войната

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер дойде в Киев на изненадващо посещаване рано сутринта във вторник, оповестява неговият представител. Очаква се той да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски по-късно денем.

Това е първото посещаване на немския президент в украинската столица от началото на войната поради спорната му известност като подръжник на Русия.

Във вторник Щайнмайер дойде в украинската столица с трен.

Той към този момент три пъти възнамерява пътешестване до Украйна , само че за първи път съумява.

Миналата седмица Щайнмайер отсрочи планувано посещаване на Киев с малко предупреждение заради съображения за сигурност. Германският президент също планираше да посети Киев дружно с президентите на Литва, Полша, Латвия и Естония в средата на април, само че тогава украинските управляващи му споделиха да не идва.

Решението на Киев беше взето на фона на продължителни рецензии за връзките на Щайнмайер с Москва и това, че като външен министър не се вслуша в предизвестията на източноевропейските съседи на Германия за опасността от съветска експанзия.

Щайнмайер също разгневи Киев в първите дни след съветската инвазия, когато предложи да даде единствено 5000 каски като военна помощ.

Преди войната Щайнмайер беше последовател на политика на „ разведряване “ по отношение на Русия , само че след нахлуването на Москва в Украйна призна, че тази политика е неточност.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Този черен дим не замърсява съгласно управляващите  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР