Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер беше преизбран за втори петгодишен мандат

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер беше преизбран за втори петгодишен мандат
Коментари Харесай

Преизбраха Франк-Валтер Щайнмайер за президент на Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер беше избран отново за втори петгодишен мандат от специфичното парламентарно заседание, което избира президента в Германия, съобщи Асошиейтед прес.

Още преди гласуването кандидатурата на Щайнмайер за най-вече церемониалния пост на държавен глава беше подкрепена от множеството систематични партии

Щайнмайер бе утвърден с огромно болшинство от членовете на събранието, в което влизат депутатите в долната камара и представители на 16-те немски провинции. Той получи 1045 гласа от общо 1437.

" Аз имам отговорност към всички хора, които живеят в нашата страна. Надпартиен - да, само че не съм безпристрастен, когато става дума за идеята на демокрацията. Все съм на страната на всеки, който се бори за народна власт. Ще съм зложелател на всеки, който ѝ протяга ръка ", съобщи Щайнмайер в словото си пред Федералното заседание, откакто бе определен, представен от Нова тв.

По най-актуалната външнополитическа тематика той съобщи, че Москва носи отговорността за риска от " война " в Европа, съобщи Франс прес.

" Има огромен риск от боен спор, от война в Източна Европа и отговорност за това носи Русия, сподели той.

Преди за пръв път да стане президент през 2017 година, 66-годишният Щайнмайер беше два пъти министър на външните работи в държавни управления на канцлера Ангела Меркел, а преди този момент беше шеф на канцеларията на канцлера Герхард Шрьодер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР