Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран за втори мандат. Той

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран за втори мандат. Той
Коментари Харесай

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран за втори мандат

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер бе избран отново за втори мандат. Той завоюва 1045 гласа от общо 1472 на особено събраното за мотива Федерално заседание.

Заради огромния брой на присъстващите изборите този път се състояха не както всекидневно в пленарната зала на Райхстага, а в прилежаща парламентарна постройка с по-големи зали. Така дистанцията сред делегатите можеше да бъде спазена.

Германският президент се предлага от партията, която е спечелила изборите, само че се избира от Федералното заседание, в което влизат с изключение на всички депутати, членовете на горната камара, някогашни президенти и канцлери, актьори, учени, учители, известни хора и елементарни жители.

Изборът на Щайнмайер бе сигурен, откакто всички огромни партии оповестиха, че поддържат кандидатурата му и не излъчиха свои претенденти. Той имаше единствено трима противника за този пост – претенденти на „ Алтернатива за Германия “, „ Свободните гласоподаватели “ и Левицата.

Щайнмайер е едвам петият президент в историята на Германия, който печели втори мандат. След като одобри избора, той се обърна към депутати с тирада, в която предизвести най-много за огромната заплаха от нова война в Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР