Германският министър на външните работи Аналена Баербок заяви в петък,

...
Германският министър на външните работи Аналена Баербок заяви в петък,
Коментари Харесай

Работим заедно срещу циничната зърнена война на Русия: Германия

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи в петък, че интернационалните сътрудници работят дружно в битката с надвисналата продоволствена рецесия, породена от войната на Русия в Украйна, съобщи CNN.

" Работим дружно против циничната зърнена война на Русия, която заплашва да дестабилизира страните ", съобщи Баербок пред кореспонденти на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и добави: " Този сложен миг е и време на съвсем невиждана непосредственост и единение ".

 

" Няма да позволим тази война да докара до апетит в света ", сподели Баербок и добави: " В света има неустановеност във връзка с доставките, изключително на зърно, и заплащанията.

Баербок съобщи, че главният приоритет на петъчната конференция за продоволствената сигурност, чийто хазаин е Германия, е да се основат надеждни транспортни направления, в това число да се открие морски и железопътен превоз, с цел да може да се изнася зърно от Украйна.

Германският външен министър съобщи също по този начин, че по самодейност на Съединени американски щати в Украйна ще бъдат построени краткотрайни силози за предпазване и експорт на зърно, с цел да се предотврати международната продоволствена рецесия.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР