Германският министър на външните работи Аналена Баербок заяви, че се

...
Германският министър на външните работи Аналена Баербок заяви, че се
Коментари Харесай

И германският външен министър с предупреждение към Русия заради Украйна

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи, че се надява възходящото напрежение сред Русия и Украйна да бъде позволено по дипломатически път, само че предизвести, че Русия ще пострада, в случай че нападне съседката си. Това съобщи Ройтерс.

" Всеки идващ нападателен акт ще има висока цена за Русия - икономическа, стратегическа, политическа ", подчерта Баербок, която е на посещаване в Киев, на взаимна конференция с украинския си колега Дмитрий Кулеба.

Кулеба добави, че Украйна и Германия са се обединили в устрема си да възобновят четиристранните мирни договаряния за преустановяване на войната в Източна Украйна в по този начин наречения " нормандски " формат, който включва Германия, Франция, Украйна и Русия.

Разговорите сред Москва и западните страни по отношение на разполагането на десетки хиляди военни по границата с Украйна приключиха без пробив предходната седмица. Мащабна хакерска атака против Украйна допълнително нагнети обстановката.

Изключена от огромна част от диалозите през предходната седмица, Украйна неведнъж изиска и получи уверения от съдружниците, че няма да бъдат вземани решения за нейното бъдеще без нейното присъединяване и единодушие.

" Сега за нас е значимо нито Берлин, нито Париж да вземат решения за Украйна без Украйна и да не играят зад тила ни в връзките с Русия. Това е ключът в този момент ", заяви Кулеба на брифинга.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР