Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Шолц: Путин да спре безсмислените убийства. Вече не може да победи Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че съветският президент Владимир Путин към този момент не може да победи на бойното поле. На взаимна конференция в Берлин с президента на Кипър Никос Анастасиадис - Шолц прикани за неотложно преустановяване на " съветските бомбардировки над цивилното население ", предава Deutsche Welle.

" Действията на Русия за следващ път демонстрираха какъв брой безсърдечен е Путин. Отново го приканвам да спре безсмислените убийства и изцяло да изтегли войските си от Украйна и да се съгласи на мирни договаряния ", съобщи канцлерът.

Френският президент Еманюел Макрон в същото време заяви, че скоро ще беседва с Путин. " Възнамерявам да се свържа непосредствено с него през идващите дни ", сподели Макрон пред кореспонденти в Париж, представен от " Фокус ".

По думите му водачите ще обсъдят гражданската нуклеарна енергетика и Запорожката атомна електроцентрала. МААЕ заяви, че АЕЦ Запорожие още веднъж е изключена от външно зареждане. Досега централата разчиташе на спешни дизелови генератори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР