Германският канцлер Олаф Шолц се застъпи за реформиране и разширяване

...
Германският канцлер Олаф Шолц се застъпи за реформиране и разширяване
Коментари Харесай

Шолц с ключов призив за бъдещето на ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц се застъпи за реформиране и разширение на Европейски Съюз, призовавайки за последователното унищожаване на единомислещото взимане на решения във външната и данъчната политика, както и в други области. Говорейки в Берлин пред близо 300 делегати на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС), Шолц уточни нуждата от промени в Европейски Съюз, с цел да го приготви за нови членове.

" Знам, че имаме още доста работа за увещание. Въпреки това разяснявам: в случай че геополитическа Европа е нашето искане, тогава решенията с болшинство са победа, а не загуба на суверенитет. Единен Европейски съюз, състоящ се от 27, 30, 36 страни, в които живеят повече от 500 милиона свободни и равни жители, може още повече да усили тежестта си в този свят ", твърди Шолц и означи, че не би трябвало да се подценяват опасенията на дребните страни членки.
-->
" И в бъдеще всяка страна би трябвало да бъде изслушана с проблемите си, всичко останало би било изменничество към европейската концепция ", продължи ръководителят на немското държавно управление.

В същото време той се застъпи за по-голяма автономност на Европейски Съюз, в това число военна самостоятелност. Канцлерът прикани за координирана доставка на оръжие и съоръжение, основаване на сили на Европейски Съюз за бързо реагиране до 2025 година и същински щаб на Европейски Съюз за европейските въоръжени сили.

" Трябва решително да вървим напред със взаимните европейски отбранителни старания ", заключи канцлерът, осведоми БГНЕС.

Той също по този начин прикани страните членки на Европейски Съюз да разрешат споровете във финансовата и миграционната политика. По-специално, съгласно Шолц, е належащо да се вземат ограничения за понижаване на незаконната миграция и в това време да се обезпечи приток на квалифицирани служащи от чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР