Германският канцлер Ангела Меркел защити основните християнски, демократични ценности на

...
Германският канцлер Ангела Меркел защити основните християнски, демократични ценности на
Коментари Харесай

Меркел защити християнските и демократичните ценности на партията си

Германският канцлер Ангела Меркел отбрани главните " християнски, демократични " полезности на партията си, откакто съобщи лидерския пост на Християндемократическия съюз (ХДС) във време, в което популистките партии означават напредък, оповестява " Франс прес ".

" Бих желала в сложни времена да не забравяме нашата християнска и демократична позиция ", посочи Меркел по време на конгреса на ХДС, който би трябвало да избере неин правоприемник, откакто тя прекара 18 години като ръководител на консервативната партия.

Трима съществени претенденти вземат участие в борбата за лидерския пост в партията.

Докато сондажите измежду партийните членове демонстрират, че Анегрет Крамп-Каренбауер, съдружник на Меркел, води в конкуренцията за топ поста в ХДС, членът на консервативното крило на партията Фридрих Мерц си обезпечи поддръжката на няколко основни високопоставени партийни членове.

Здравният министър Йенс Шпан също се кандидатира за ръководител на партията, само че не се преглежда като кандидат за значимия пост.

1001 делегати ще гласоподават през днешния ден на партиен конгрес в Хамбург. Този, който оглави партията, има големи шансове да стане канцлер на Германия след отдръпването на Меркел през 2021 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР