Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на работно посещение у нас

...
Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на работно посещение у нас
Коментари Харесай

Ангела Меркел пристигна на работно посещение у нас

Германският канцлер Ангела Меркел дойде на работно посещаване у нас малко след 1 часа на обяд. На летището тя беше посрещната от премиера Бойко Борисов, който излъчи през Facebook началото на визитата.

 © Българска телеграфна агенция
Със стъпването си на българска земя Меркел поздрави на български с " Добър ден ", а министър председателят Бойко Борисов ѝ подари букет от жълто-червени рози. Той обърна особено внимание на логото на българското европредседателство, с което беше декориран входът на вип терминала.

Меркел е първият непознат министър председател, посетил България откогато страната ни оглави председателството на Европейския съюз, което се смята за доста добър дипломатически знак. За финален път канцлерът беше у нас през 2010 година тогава беше и първото ѝ посещаване в България.

Меркел идва в София след среща с френския президент Еманюел Макрон и единствено ден преди решаващия избор в партията на социалдемократите в Германия за това дали да бъде образувано ново държавно управление с нейния Християндемократически съюз (ХДС) и сътрудниците им от Християнсоциалния съюз (ХСС).

Разговорите сред Меркел и Борисов ще се състоят в резиденция Бояна. Ще бъдат разисквани целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и настоящи политически тематики.


Настоящото посещаване на Ангела Меркел в България е второ в качеството ѝ на канцлер на Германия. Предишната аудиенция в София е от октомври 2010 година. Основна тематика в диалозите ѝ у нас тогава са били немските вложения в България, бизнесклимата, готовността ни за присъединение към Шенген. Германският канцлер получава от президента Първанов медал " Стара планина ". Меркел и Борисов са се срещали неведнъж в Брюксел, в Берлин и на интернационалните конгреси.
  Меркел идва в София в решителен миг за ръководството на Германия Меркел идва в София в решителен миг за ръководството на Германия
Ангела Меркел идва в България в решителен миг за ръководството на нейната страна и за личната ѝ политическа кариера. Утре немските социалде...
 Защо Меркел идва в София? Защо Меркел идва в София?
Ангела Меркел идва у нас в събота. Посещението ѝ в София не беше от дълго време планувано и като че ли изненада освен медиите, само че даже дипломатите, които сп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР