Германският канцлер Ангела Меркел осъди днес крайнодесни демонстранти, че се

...
Германският канцлер Ангела Меркел осъди днес крайнодесни демонстранти, че се
Коментари Харесай

Меркел критикува крайната десница заради лов“ на чужденци

Германският канцлер Ангела Меркел осъди през днешния ден крайнодесни стачкуващи, че се стремят към „ лов на чужденци “ след убийството на немски мъж, за който се твърди,че е намушкан от чужденец, съобщи Агенция Франс Прес.

Крайнодясното придвижване Пегида прикани за втори следващ ден на митинги, откакто събирането на към 800 души в източния град Кемниц в някогашната комунистическа Германска демократична република сътвори безпорядък и се наложи полицията да вика подкрепления.

Няколко национални медии, в това число най-тиражният таблоид в. „ Билд “, оповестиха, че някои стачкуващи крещели „ Ние сме народът “, „ Махайте се “, явно визирайки мигрантите.

Журналистът на свободна процедура Йоханес Грунерт, който постоянно отразява събития с крайнодесни, съобщи пред интернет изданието на „ Шпигел “, че видял протестиращи да употребяват бутилки за офанзиви против хора, изглеждащи като чужденци.

„ Такива буйни събирания, ловът на хора, изглеждащи друго или опитът за разпространение на ненавист по улиците, не би трябвало да имат място в нашата страна “, съобщи Щефен Зайберт, представителят на Меркел.

Запитан за апела на народен представител от крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ за основаване на доброволчески отреди, Зайберт предизвести, че само правната система раздава правораздаване в конституционните демокрации.

Депутатът Маркус Фронмайер написа н Туитър: „ Ако страната повече не може да пази жителите, тогава народът ще излезе на улиците и самичък ще се отбрани.

Демонстрациите с принуждение в неделя бяха провокирани от гибелта на 35-годишен немец след „ спор с няколко души от разнообразни националности “ в Кемниц. Двама други мъже на възраст 33 и 38 години са в болница с тежки пострадвания, добави полицията.

Силите на ред ане дадоха повече детайлности за разногласието, само че локални медии оповестиха, че нож е употребен в битката, станала край махленски фестивал.

„ Ужасен съм от случилото се в неделя. Самият факт, че хора са се съгласили да да се берат, да минат през града и да заплашват други хора е неприятно нещо “, сподели кметът на Кемниц Барбара Лудвиг.
Възмутени от ксенофобското принуждение, осъществено от най-вече млади стачкуващи, левичарски деятели приканиха за контрапротест през днешния ден преди сбирката на Пегида, планувана за 18,30 ч.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР