Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни

...
Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумения с 14 страни
Коментари Харесай

Започна се! Меркел ще връща мигрантите на 14 страни от Европа

Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, съобщи ДПА, цитирайки документ, до който е получила достъп. Меркел споделя за споразуменията в писмо от осем страници до партийните водачи на нейните два съдружни колегата - Християнсоциалния съюз и Германската социалдемократическа партия.

Кандидатите за леговище, идващи в Германия, които първо са били регистрирани в друга страна членка на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат отведени в по-големи " центрове за събиране ", където техните случаи ще бъдат прегледани, се споделя в документа.

Вътрешният министър на Меркел Хорст Зеехофер от баварския Християнсоциален съюз даде на канцлерката период до юли да вземе ограничения за въздържане на мигрантите, идващи в Германия или в противоположен случай може да се стигне до раздробяване на нейната ръководеща коалиция.
В писмото Меркел осведоми водачите на двете партии, съдружни сътрудници на нейния Християндемократически съюз, за резултатите от срещата на върха на Европейски Съюз, на която бе контрактувано съглашение за миграцията сред европейските водачи.

По данни на организация Ройтерс, измежду тези страни са Унгария, Полша и Чехия - страни, които до в този момент се противопоставяха на всевъзможни проекти за разпределение на бежанците из Европа. Другите страни са Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Литва, Латвия, Люксембург, Холандия, Португалия и Швеция.

Същевременно пред Австрийското радио и телевизия австрийският канцлер Себастиан Курц даде обещание, че по-късно тази година ще има среща на върха ЕС-Африка. Според постигнатия компромис за миграцията част от решението може да зависи от Африка.
Курц сподели, че срещата на върха ЕС-Африка може да се състои сред октомври и декември. До тогава е значимо обособените страни членки на Европейски Съюз да употребяват връзките си с африканските страни, с цел да намерят решение на въпроса за миграцията към Европа и за настояването на леговище в Европейски Съюз, счита Курц. Той особено уточни Италия и Либия, както и Испания и Мароко.
Страните от Европейски Съюз обмислят опцията за основаване на следени центрове за мигранти в региони отвън Европейски Съюз, където ще бъдат докарвани мигрантите, избавени по време на опит да прекосят Средиземно море. В тези центрове Върховният комисариат за бежанците на Организация на обединените нации ще открива техния бежански статут. Международната организация за миграцията ще дава поддръжка в техните родни страни на тези, на които е отказано леговище, планува също проектът.
И двете организации подчертаха, че Европейски Съюз би трябвало да се концентрира обаче върху основаването на сходни центрове в европейски страни, в сравнение с в Африка. Те показаха подготвеност за съдействие в основани в Европа центрове.
Част от контрактуваната в Брюксел договорка планува центрове да има и в Европа, само че на непринуден принцип да се взема решение в коя страна да се разполагат те. Нито една страна до момента не е удостоверила, че ще одобри сходен център.
Курц желае центрове в Северна Африка и неговото държавно управление възприе твърда линия по отношение на миграцията и даването на леговище.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР