Германският канцлер Ангела Меркел допусна възможността за предприемане на по-нататъшни

...
Германският канцлер Ангела Меркел допусна възможността за предприемане на по-нататъшни
Коментари Харесай

Меркел коментира възможността за нови санкции срещу Русия

Германският канцлер Ангела Меркел позволи опцията за предприемане на по-нататъшни наказателни ограничения против Русия, в отговор на отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал в британския град Солсбъри, съобщи „ Ройтерс “.

По време на среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел, Меркел съобщи, че Европейската общественост би трябвало да даде обединен отговор на създалата се обстановка.

„ Твърдо сме решени да действаме дружно, с думите, които използвахме тук, само че също по този начин и вероятно с спомагателни ограничения “, сподели Меркел

В алегоричен ход, целящ да показва европейското единение, посланикът на Европейски Съюз в Москва бе отзован за съвещания по случая „ Скрипал “.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пък показа общата позиция на страните от Европейски Съюз, като съобщи, че присъединяване на Русия е „ единственото безапелационно пояснение за нападението с нервно-паралитичен сътрудник в Солсбъри ".

Безрезервно поддържаме Англия пред лицето на това смело предизвикателство към нашата групова сигурност ", се споделя в взаимно изказване на водачите на страните-членки, публикувано късно през вчерашния ден.

Междувременно Полша, Дания и балтийските страни показаха подготвеност да екстрадират съветски дипломати и да извикат посланиците си от Москва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР