Германският кабинет одобри днес законопроект, който цели да улесни депортирането

...
Германският кабинет одобри днес законопроект, който цели да улесни депортирането
Коментари Харесай

Германия одобри законопроект, улесняващ депортирането на отхвърлени кандидати за убежище

Германският кабинет утвърди през днешния ден законопроект, който цели да улесни депортирането на отхвърлени претенденти за леговище, откакто канцлерът Олаф Шолц съобщи, че желае да понижи напрежението към въпроса за миграцията като политически проблем, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1348
Законопроектът, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, с цел да влезе в действие, планува увеличение на оптималната дълготрайност на предварителното задържане от 10 на 28 дни и най-много улеснение на депортирането на лица, които са членове на незаконна организация. 

Той също по този начин позволява претърсването на жилища за документи, които разрешават на чиновниците да открият изрично самоличността на обещано лице, и отстранява задължението на управляващите да уведомяват авансово за депортации в някои случаи. Центровете за мигранти и бежанци в Германия се пълнят през последните месеци, защото забележителен брой претенденти за леговище не престават да идват, откакто повече от един милион украинци избягаха в Германия от нашествието на Русия в родината им. 

След районните избори на 8 октомври, на които гласоподавателите " наказаха " тройната ръководеща коалиция, Шолц даде знак, че желае още веднъж да се заеме с решаването на миграционния въпрос. Министърката на вътрешните работи първа заяви за новия закон преди две седмици. Шолц сподели предходната седмица, че Германия би трябвало да стартира да депортира " в огромен мащаб " мигрантите, които нямат право да останат.

" За да защитим фундаменталното право на леговище, би трябвало доста да ограничим незаконната миграция ", сподели през днешния ден Фезер. " Тези, които нямат право да останат, би трябвало да изоставен страната ни ". Тя съобщи още, че тази година Германия е депортирала с към 27% повече хора, в сравнение с през предходната, само че " има забележителна нужда от дейности ".

По-голямата част от отхвърлените претенденти за леговище в Германия към момента имат краткотрайно позволение да останат по аргументи като заболяване, дете с цивилен статут или липса на документи за идентичност. 

Предстои да стане ясно до какви резултати ще доведат новите правила. Депортациите може да бъдат несполучливи по ред аргументи, като да вземем за пример тези, които проектозаконът обгръща, само че и заради неналичието на съдействие със страните на генезис на мигрантите. Германия пробва да подписа съглашения с редица страни, с цел да реши казуса, до момента в който в това време основава благоприятни условия за законна миграция. 

Фезер съобщи, че желае да усили минималната и оптималната присъда за трафикантите на мигранти и се надява, че кабинетът може да утвърди тези промени при започване на ноември. Тя сподели, че възнамерява граничният надзор с Полша, Чехия и Швейцария да бъде продължен с най-малко 20 дни. Правителството в началото осведоми Европейската комисия на 16 октомври, че инспекциите по границите ще продължат 10 дни. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР