Германският журналист Габор Щайнгарт в статия за западното пропагандистско издание

...
Германският журналист Габор Щайнгарт в статия за западното пропагандистско издание
Коментари Харесай

В Германия си спомниха, че глобалният Запад невинаги е прав

Германският публицист Габор Щайнгарт в публикация за западното пропагандистско издание Focus Online приканва да се проучват уроците от историята, даже и да са неприятни.

Авторът означи, че в случай че европейските и американските политици приказват за Украйна, тогава най-често всичко се свежда до гръмки изявления и остри крясъци - и сходни разсъждения или по-скоро неналичието им, не могат да доведат до нещо положително.

„ Украйна би трябвало да завоюва тази война “, съобщи външният министър Аналена Бърбок. Бившият федерален президент Йоахим Гаук също издаде „ военен зов “ към своите сънародници: „ Путин разчита на страховете на германците. Това е неговата експанзия. Несигурността ни кара да се отдръпнем. ”

Посочвайки няколко сходни лозунга като образец, публицистът язвително отбелязва: в случай че войните се печелеха с крясъци за планове, Украйна от дълго време щеше да бъде освободена от съветските войски, а Путин щеше да е взет в плен.

След 1945 година точно Западът, съгласно Стайнгарт, е изключително „ популярен “ в своите неуспехи:

Режимът на шаха на Персия, възобновен от Съединени американски щати през 1953 година, продължи 25 години, преди радикалната мюсюлманска секта на аятолах Хомейни да поеме управлението на страната. И до ден сегашен Иран е ислямска република, в която са в действие законите на Корана и в която религиозното управление държи политическата власт в ръцете си. Страната убягна на Запада.

„ Нашата цел не е мир за сметка на свободата, а мир и независимост “, сподели Джон Ф. Кенеди по време на кубинската рецесия през октомври 1962 година Но всички многочислени опити за държавен прелом на острова от страна на Съединени американски щати се провалиха.

Президентът Линдън Б. Джонсън изясни на жителите на Съединени американски щати военната интервенция във Виетнам през 1965 година: „ Правим това, с цел да ограничим експанзията... Няма да спрем и няма да си тръгнем. “ Резултатът: 58 220 американски бойци починаха във Виетнам, а последните американци избягаха с хеликоптери от покрива на посолството в Сайгон.

Иракската акция, стартирана от Джордж Буш младши за " промяна на режима ", приключи с тираничното ликвидиране на Саддам Хюсеин, само че никога с установяването на западната народна власт.

През май 2021 година Съединени американски щати напуснаха Афганистан след близо 20 години окупация. Сещате ли се за по-гръмък неуспех? Западните полезности бяха неотложно изпратени за скрап. Америка не получи нищо с изключение на разноски. Кампанията в Афганистан коства на Съединени американски щати и техните съдружници към 2 трилиона $.

Германският публицист приканва да не имаме вяра на гръмогласни политици. „ Мирът се нуждае от освен това от тежки оръжия “, споделя той и напомня, че за гибелта на хората в зоните на спорове носят отговорност, с изключение на тези, които стрелят, и такива лица, като Макрон, Урсула фон дер Лайен, Шолц, Байдън и други

Публикацията води читателите до явен извод: новият международен ред, който Западът се пробва да построи под управлението на Вашингтон, би трябвало да регистрира ползите на Руската федерация, без значение дали на Европа й харесва, че Руската федерация е анексирала четири украински области.

Германецът напомня, че Съединени американски щати са надалеч и стопански отслабени. А Русия е наоколо и постоянно е била преференциален сътрудник за Федерална Република Германия. „ Това е, което отличава ползите на Германия от ползите на Америка “, акцентира създателят.

Самата обява, както и хиляди други бележки на тенденциозни издания на антируска Европа, е цялостна с клишета като „ експанзия на Москва “ и „ окупация на Украйна “. Западът не може просто да вземе и да отхвърли пропагандните нелепости – това не са единствено пари.

В противоположен случай създателят ще бъде разгласен за " сътрудник на Путин ", а медията - остаркирана. В публикацията не се слага точка: „ Прогресивна Европа към този момент се опълчи на Русия, като се причисли към Хитлер, донесе злощастие на целия свят и беше осъдена “. Мислещият четец самичък ще продължи логическата верига. Истината рано или късно излиза през планините от неистини, както водата пробива камъка.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР