Германският износ за Русия рязко спадна през март заради санкциите,

...
Германският износ за Русия рязко спадна през март заради санкциите,
Коментари Харесай

Германският експорт за Русия се срина с почти 60 процента

Германският експорт за Русия внезапно спадна през март поради глобите, наложени вследствие на специфичната интервенция в Украйна. Той е понижен с 57,5% по отношение на същия месец на предходната година до 1,1 милиарда евро, според данните на Федералната статистическа работа.

„ Това значи, че през март Руската федерация се подреди едвам на 12-то място измежду най-важните дестинации за немски експорт отвън Европейски Съюз “, се споделя в отчета. През февруари Русия към момента беше на 5-о място. Руските войски влязоха в Украйна на 24 февруари, което накара Запада да наложи строги наказания. Освен всичко друго, те плануват ограничавания за експорт.

Като цяло немският експорт за страните отвън Европейския съюз - по този начин наречените трети страни - спадна със 7,2% през март спрямо февруари до 52,8 милиарда евро. В съпоставяне с март 2021 година обаче се отбелязва нарастване с 3,2 %.

Съединени американски щати остават най-важният пазар за експорт а

Съединени американски щати още веднъж се трансфораха в най-важния клиент за немските експортьори. Там са изнесени артикули на стойност 13,5 милиарда евро. Така доставките за Съединени американски щати са се нараснали с 21,0% по отношение на същия месец на предходната година. Изнесените артикули за Китайската национална република са за 10,2 милиарда евро, което е с 1,0% по-малко по отношение на година по-рано. Износът за Обединеното кралство спадна с 0,3% до 6,4 милиарда евро.

Износната стопанска система е изправена пред сложна година. „ Войната в Украйна оказва тежко въздействие върху външната търговия на Германия “, предизвести неотдавна Дирк Яндура, президент на индустриалната асоциация BGA. " Средносрочните и дълготрайните резултати към момента са сложни за прогнозиране. "

Асоциацията на немските търговско-промишлени камари (DIHK) има сходна позиция, която също сочи към коронавирусната вълна в Китай. „ Икономическите последствия от специфичната интервенция в Украйна и новото усилване на спиранията в производството и логистиката в Китай раздрусват международната търговия “, споделя Волкер Трайер, началник на външната търговия в DIHK.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР