Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов национален

...
Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов национален
Коментари Харесай

Руди Фьолер настоява Германия да има нов селекционер скоро

Германският футболен съюз ще се опита да назначи нов народен селекционер за контролите през октомври в Съединени американски щати, а първите имена към този момент се разясняват, разкри спортният шеф на представителния мъжки състав на страната Руди Фьолер.

Досегашният старши треньор Ханзи Флик бе уволнен в неделя след провалянето с 1:4 от Япония, а отборът записа единствено четири победи в последните си 17 мача.

Бившият нападател и селекционер на Германия Фьолер застана на поста за един мач и ще води тима в днешната контрола против Франция.

Руди Фьолер настоя, че той няма да остане отпред на тима за по-дълъг интервал и съобщи, че полемиките за наследника на Флик към този момент са почнали дружно с президента на федерацията Бернд Нойендорф и ръководителят на Борда на Германската футболна лига Ханс-Йоахим Вацке.

" Разбира се, няколко имена към този момент бяха упоменати при диалозите и бяха разисквани ", сподели Фьолер, който обаче отхвърли да разкрие кои треньори са били коментирани.

В медиите като вероятни претенденти за поста се загатват имената на някогашния треньор на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, Матиас Замер и Оливер Гласнер, а разновидността с високо ценения Юрген Клоп е малко евентуален, тъй като той има контракт с Ливърпул до 2026 година.

" Ясно е, че се разясняват разнообразни имена. И несъмнено, Юлиан Нагелсман е топ треньор, както доста други. Убеден към, че е значимо да представим верния човек до три седмици и половина ", добави Руди Фьолер-

Следващите мачове на немския народен тим са на 14 октомври против Съединени американски щати в Хартфорд и три дни по-късно против Мексико във Филаделфия.

Фьолер счита още, че е доста значимо да се сътвори избрана еуфория след неприятните резултати на тима при оставаща по-малко от година до Евро 2024, на което Германия ще бъде хазаин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР