Германският футболен клуб Шалке 04 обяви в четвъртък, че ще

...
Германският футболен клуб Шалке 04 обяви в четвъртък, че ще
Коментари Харесай

Германският Шалке сваля логото на Газпром от екипите си

Германският футболен клуб " Шалке 04 " разгласи в четвъртък, че ще отстрани името на съветския си спонсор " Газпром " от екипите си.

" С оглед на събитията и ескалацията в последните няколко дни, Шалке 04 реши да отстрани надписа на главния си спонсор " Газпром " от фланелките на играчите. Тази стъпка идва след полемики с немския филиал на компанията. Вместо това на екипите ще бъде изписано името на клуба ", разгласи отборът на формалната си уебстраница часове след и нвазията на Русия в Украйна.

По-рано денем стана ясно, че от управлението на отбора си е тръгнал Матиас Варнинг, изпълнителен шеф на компанията " Норд Стрийм 2 ", която осъществя газопровода " Северен поток 2 ", чието лицензиране още веднъж бе спряно поради нарастващия спор сред Киев и Москва.

Отборът от град Гелзенкирхен сега се състезава във втора дивизия в Германия и заема пето място в класирането. " Газпром " е негов спонсор от 2006 година

Бойкот на рекламата на съветския газов монополист във футболи разгласи преди ден и най-тиражният немски вестник " Билд ".

" Газпром " е спонсор и на УЕФА, към която също има апели да приключи този контракт.

Очаква се в петък УЕФА да разгласи, че лишава от Русия семейството на финала в Шампионската лига. Темата е обсъждана на съвещание на управлението на организацията в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР