Германският фармацевтичен концерн Bayer, който е един от най-големите в

...
Германският фармацевтичен концерн Bayer, който е един от най-големите в
Коментари Харесай

Германският фармацевтичен гигант Bayer купува ... британска компания за изкуствен интелект

Германският фармацевтичен тръст Bayer, който е един от най-големите в света, се споразумя за придобиването на Blackford Analysis Ltd. - английски разработчик на системи с изкуствен интелект, които оказват помощ за диагностициране на болести посредством медицински изображения. Така Bayer счита да ускори бизнеса си в региона на радиологията.

Кампанията Bayer разгласи, че договорката е част от тактика й за разширение на сегмена на цифровия разбор на медицински изображения, които се вършат благодарение на контрастни субстанции на Bayer на компютърни томографи, рентгенови и магнитно-резонансни скенери.

Компанията към този момент отхвърли да разкрие финансовите условия по договорката. Компанията Blackford, която скоро ще стане благосъстоятелност на Bayer, е учредена през 2010 година Нейни вложители са: Archangel Investors, TRI Cap, Scottish Enterprise и Old College Capital.

През 2021 година (за която са последните публични данни) продажбите на радиологичния бизнес на Bayer - с неговите контрастни субстанции, инжекционни системи и програмно обезпечаване - бяха за 1,8 милиарда евро, до момента в който общите продажби на компанията възлизаха на 44 милиарда евро.

През третото тримесечие на предходната 2022 година, продажбите на радиологичния бизнес на немския фармацевтичен тръст са нарастнали със 7%, главно заради възходящото търсене на сканиране при диагностиката на сърдечно-съдови болести и други
 Bayer приключи 2020-а със загуба от 10,5 милиарда евро
Bayer приключи 2020-а със загуба от 10,5 милиарда евро

Приходите на концерна са намалели с 5% до 41,4 милиарда евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР