Германският енергиен концерн Uniper заведе дело срещу Газпром, за да

...
Германският енергиен концерн Uniper заведе дело срещу Газпром, за да
Коментари Харесай

Германският концерн „Uniper“ заведе дело срещу „Газпром“

Германският енергиен тръст " Uniper " заведе дело против " Газпром ", с цел да компенсира загубите, породени от дефицита на съветски газ през тази година, се споделя в изказване на компанията. " Uniper " към този момент е пресметнала настоящите разноски за подмяна на съветския газ на не по-малко от 11,6 милиарда евро.

" Uniper " е почнала дело против съветската компания " Газпром износ " в интернационален трибунал. Това разгласи основният изпълнителен шеф на " Uniper " Клаус-Дитер Маубах на събитие в Дюселдорф. По време на правосъдния развой, който ще се организира в Стокхолм, " Uniper " желае обезщетение за загубите, понесени от компанията заради размерите газ, които не са били доставени от " Газпром износ " от юни насам ", се споделя в изказването.

" Uniper " пресмята, че разноските за подмяна на газа на " Газпром " все още възлизат на минимум 11,6 милиарда евро, като до края на 2024 година те ще се усилват в допълнение.

" В това произвеждане търсим обезщетение за забележителните си финансови загуби. Става дума за количествата газ, които бяха контрактувани с " Газпром ", само че не бяха доставени и за които трябваше да закупим заместители на извънредно високи пазарни цени. Ние сме създали тези разноски, само че те не са наша отговорност. Продължаваме тези процедури с цялата си сила: длъжници сме на нашите акционери, чиновници и данъкоплатци ", съобщи основният изпълнителен шеф на енергийната група.

" Uniper " счита оповестеното от " Газпром " форсмажорно събитие във връзка с доставките на газ за нарушаване на контракта и заяви за вероятни правни дейности. Германският тръст е спрял да получава газ от Русия от края на август 2022 година и смята това за нарушаване на договорните си отговорности от страна на " Газпром ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР