Германският автомобилен производител Volkswagen, който попадна под светлините на прожекторите

...
Германският автомобилен производител Volkswagen, който попадна под светлините на прожекторите
Коментари Харесай

Volkswagen с амбиция да оспори лидерството на Tesla при електромобилите

Германският авто производител Volkswagen, който попадна под светлините на прожекторите поради машинация с тестванията за излъчванията на дизеловите си мотори, си е сложил за цел да изкара на пазара напълно електрическа кола на цени от към 23 000 $. Това би подбило цената на Model 3 на Tesla с съвсем 12 000 $, пресмята Reuters. За задачата VW ще пригоди три от своите заводи в Германия, като ги достави с платформата MEB (modular electric drive matrix), които би трябвало да произведат общо 200 000 автомобила първоначално. MEB е платформата, която автомобилният производител употребява за построяването на своето семейство електрически транспортни средства. Какви очаквания разпорежда VW на нея приказва поставената цел - продажба на 10 милиона автомобила до края на " първата вълна ". I.D. Aero, седанът от междинен клас с електрическо задвижване, пък би трябвало да бъде създаден в 100 000 бройки. От компанията не показват точни дати, само че първият ѝ напълно електромобил би трябвало да е на пазара в границите на 2020 година



Според източници на Reuters Volkswagen към този момент са влезнали в партньорства със SK Innovation, южнокорейски производител на акумулатори, и Ford. Още предишния месец осведомителната организация заяви, че VW и Ford изследват опцията да разработят дружно напълно електрически самоуправляващ се автомобил.

След смущаващия скандал " Дизелгейт ", Европейският съюз и немското държавно управление подложиха VW на голям напън да се реваншира пред потребителите и институциите. Редица градове започнаха да вкарват забрани за дизеловите мотори, излагайки на риск индустриалните работни места в бранша на автомобилостроенето.

Иначе, немската компания реализира забележителен прогрес в областта на електрическите коли и изпревари доста от своите съперници. Но даже и при този интерес към новата технология, пренасочването на производството от мотори с вътрешно горене към електродвигатели ще коства най-малко 14 000 работни места на VW до 2020 година, защото вторите лишават доста по-малко време за изработката си, а самите акумулатори се създават отвън Германия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР