Германският автомобилен производител Mercedes-Benz официално обяви, че се оттегля от

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz официално обяви, че се оттегля от
Коментари Харесай

Mercedes-Benz продава бизнеса си в Русия


Германският авто производител Mercedes-Benz публично разгласи, че се отдръпва от Русия и продава дялове в локални дъщерни сдружения, в това число и в цех за коли край Москва.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7846
Руското Министерство на индустрията и търговията разгласи, че " Автодом " като нов притежател на съветските подразделения на Mercedes-Benz ще може да притегли други компании като индустриални сътрудници, с цел да сътвори взаимно произвеждане въз основата на автомобилния цех в Московска област.

Министерството възнамерява да помогне на компанията при избора на сътрудник, заяви " Интерфакс ".

От Министерството прецизират, че са съумели да реализират договореност, която ще подсигурява употребата на завода, а висококвалирифицираните работни места ще бъдат непокътнати.

След привършване на всички утвърждения, новият притежател на съветските подразделения на Mercedes-Benz и " Автодом " ще може да дава услуги по поддръжка на коли Mercedes-Benz, продавани на съветския пазар.

Mercedes-Benz Group AG беше последният от европейските производители на коли, който разгласи, че стопира износа и производството на коли в Русия. Малко преди този момент Daimler Truck Holding AG, която беше отделена от Mercedes-Benz през декември 2021 година, също съобщи, че ще приключи активността си в Русия и ще преразгледа вероятностите на взаимното си дружество с " Камаз ".

" Ройтерс " цитира представител на компанията, който споделя, че делът на Mercedes в съветския " Камаз " няма да бъде обиден, защото той ще бъде трансфериран на Daimler Truck, както е планувано тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР