Германският автомобилен производител Mercedes-Benz използва изложението Monterey Car Week, за

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz използва изложението Monterey Car Week, за
Коментари Харесай

Mercedes отново доказа, че прави много красиви коли

Германският авто производител Mercedes-Benz употребява ревюто Monterey Car Week, с цел да покаже следващия си доста хубав автомобил, който най-вероятно ще си остане единствено идея. Това е мега-кабриолетът Vision Mercedes-Maybach 6, основан по претекстове на купето със същото име, което бе показано преди година на състезанието за дизайн н Пебъл Бийч, Калифорния.
Целта на компанията е да показва пред света опциите си за изработката на свръхлуксозни коли. Като размери Vision Mercedes-Maybach 6 превъзхожда флагмана на марката Mercedes-Benz S-Class и в действителност е най-големият кабриолет на планетата. Дължината му е 5700 мм, широчината – 2100 мм, а височината – 1340 мм.


Освен с размери машината прави усещане с дългия си челен похлупак, който се отваря в две направления и под който е ситуирано отделението за багаж. Там са обособени специфични места за куфари, чанти или различен товар. Поставянето на багаж става допустимо по една причина – мотор с вътрешно горене просто няма.


Да, както и купето Vision Mercedes-Maybach 6, по този начин и този кабриолет е електрически автомобил. Задвижването става благодарение на 4 електромотора – по един на всяко колела. Те се зареждат от комплект батерии с потенциал 80 кВт/ч, ситуирани под пода на автомобила. Общата мощ на задвижващия елемент е 750 к.с.


Тъй като показаната машина ще бъде употребена единствено за изложби, то компанията-производител разкрива единствено част от нейните характерности. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава под 4 секунди, а оптималната скорост е лимитирана на 250 км/ч. С едно зареждане кабриолетът ще изминава над 500 км.


Засега от Mercedes-Benz отхвърлят да разяснява дали някоя от двете версии на Vision Mercedes-Maybach 6 ще се появи в серийно произвеждане. Което, без подозрение, основава известно терзание у съперника Rolls-Royce. Англичаните разполагат с моделите Wraith и Dawn, които нямат конкуренция, най-малко досега.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР