Германските прокурори са повдигнали обвинения срещу бившия главен изпълнителен директор

...
Германските прокурори са повдигнали обвинения срещу бившия главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Бившият шеф на Фолксваген“ е обвинен в измама по Дизелгейт“

Германските прокурори са повдигнали обвинявания против някогашния основен изпълнителен шеф на „ Фолксваген “, Мартин Винтеркорн и четирима други мениджъри поради абсурда с манипулирането на нездравословни излъчвания „ Дизелгейт “.

 © БГНЕС
Прокурорите в Брауншвайг оповестиха, че Винтеркорн е знаел за лъжливия програмен продукт от 2014 година насам. На обвинените се поставя наказване от 6 месеца до 10 години отнемане от независимост, в случай че бъдат наказани.

По-рано бе обявено, че „ БМВ “, „ Даймлер “ и „ Фолксваген “ са нарушили антитръстовите правила. Европейският съюз ги предизвести, че авансово следствие е заключило, че те са се съюзили в скрит план да не се конкурират в технологията за надзор на излъчванията.

„ В резултат на това европейските консуматори може да са били лишени от опцията да купуват коли с най-хубавата налична технология “, съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.
 "Дизелгейт " ще коства на "Фолксваген " 2 милиарда евро през 2019 година
Справянето с последствията от абсурда дизелгейт коства на "Фолксваген " 5,5 милиарда евро през 2018 година и близо 2 милиарда евро през идната 2019 година Това...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР