Германските производствени цени са регистрирали най-големия спад на годишна основа

...
Германските производствени цени са регистрирали най-големия спад на годишна основа
Коментари Харесай

Производствените цени в Германия с рекорден спад през септември

Германските индустриални цени са записали най-големия спад на годишна основа през септември от 1949 година - откогато има налични данни, което поражда очаквания за по-нататъшно намаляване на инфлацията във водещата стопанска система в Европа, съобщи Ройтерс.

Производствените цени са намалели малко повече от предстоящото, понижавайки се с 14,7 на 100 на годишна основа, разгласи през днешния ден Федералната статистическа работа " Дестатис " (Destatis), съобщи Българска телеграфна агенция.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад от 14,2 на 100.

В резултат на войната в Украйна нарастването на индустриалните цени през септември 2022 година е било 45,8 на 100 на годишна основа, най-високото, откогато има налични данни. Така сред септември 2022 година и септември 2023 година е регистриран забележителен спад.

Индексът на немските индустриални цени, който се счита за основен инфлационен знак, се е намалил устойчиво от септември предходната година.

През юли немските индустриални цени са намалели с 6 на 100, което е първият спад от над две години и половина, защото натискът на цените на електрическата енергия е намалял.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР