Германски учени твърдят, че знаят как могат да пресекат пътя

...
Германски учени твърдят, че знаят как могат да пресекат пътя
Коментари Харесай

Германски учени: Открихме лечение на Covid-19

Германски учени настояват, че знаят по какъв начин могат да пресекат пътя на вируса към човешките кафези. Това може да се окаже дълго чаканият пробив в битката против Ковид-19, заяви Дойче веле.

Учени от университета в Тюбинген настояват, че са разкрили пътя за лечение на заболелите от Ковид-19. През последните месеци всички залагаха на имунизациите, само че един антивирусен медикамент би могъл да докара до сериозен пробив в битката против пандемията. След като такива лекарства съумяха да слагат под надзор ХИВ и Хепатит С, в този момент редица интернационалните екипи работят на високи обороти за разкриване на лекарство против Ковид-19.

Слабото място на ковид

Изследователите от Тюбинген настояват, че са намерили слабото място на ковид. С помощта на компютърен модел те са открили, че могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. Мишената, в която се прицелват, е един ензим, прочут като GK1. Чрез този ензим вирусът „ принуждава “ човешките кафези да създават избрани субстанции и да ги „ дават “ на вируса. А с тяхна помощ той бързо се развъжда и популяризира в тялото. Ако този ензим бъде деактивиран, коронавирусът просто няма да може да се развъжда в човешкия организъм. Д-р Андреас Дрегер от университета в Тюбинген твърди, че по този метод коронавирусът може да бъде тежко обиден, без да се нанасят провали на човешките кафези.

Дали това е дълго чаканият пробив в битката против Ковид-19? Д-р Бернхард Елингер от института „ Фраунхофер “ счита, че достижението е чудесно, само че занапред би трябвало да се види дали компютърният модел работи и в действителността. Учените от Тюбинген са оптимисти и считат, че търсеният резултат може да се реализира благодарение на към този момент налични медикаменти - в листата с „ претенденти “ влизат стотици към този момент сертифицирани субстанции.

" Най-рано в края на тази година "

Но всичко това лишава време. Защото откакто се разпознава вярното лекарство, занапред би трябвало да се извършат разнообразни проучвания и клинични проби. Според доктор Елингер, на сертифициран медикамент против Ковид-19 може да се разчита най-рано в края на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР