Германски политик е разследван от полицията заради подстрекателски коментари, направени

...
Германски политик е разследван от полицията заради подстрекателски коментари, направени
Коментари Харесай

Политик в Германия под обстрел заради остри коментари срещу мюсюлманите

Германски политик е разследван от полицията поради провокаторски мнения, направени в Новогодишната нощ, оповестява БиБиСи.

Акаунтът в " Туитър " на Беатрикс декор Сторч, която е заместник-председател на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", е бил блокиран в понеделник след антимюсюлмански мнения.

Тя упрекна полицията в Кьолн в " клякане " пред " варварските, изнасилващи мюсюлмански орди от мъже ", откакто те разгласиха в " Туитър " новогодишно обръщение на арабски език.

Полицията взема решение дали тя би трябвало да бъде упрекната в подбудителство на ненавист.

Полицията разгласява в " Туитър " известието си на разнообразни езици, в това число на британски и френски, както и на арабски и немски.

" Туитър " блокира акаунта на Сторч в продължение на 12 часа в отговор на нейната обява, изтъквайки, че тя нарушава разпоредбите на уеб страницата.

Тя по-късно препубликувала същото известие във " Facebook ", където то също било блокирано.

Полицията в Кьолн е декларирала пред немското сп. " Шпигел ", че проверява дали немският депутатка е направила закононарушение, само че подчертала, че това е естествена процедура.

Полемиката идва единствено месеци откакто Германия одобри нови закони за омразата.

Сега страната ще постанова санкции обществени медии, които не отстраняват " явно противозаконни " изявления.

От партията на Сторч опазиха мненията ѝ, потвърждавайки, че отстраняването на мненията ѝ било форма на цензура.

Пишейки във " Facebook ", водачът на " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел написа, че управляващите се подчиняват на " импортирани, мародерстващи, опипващи, злоупотребяващи, наръгващи с ножове тълпи от мигранти ".

Кьолн беше в центъра на полемиката по отношение на празненствата по Нова година преди две години, когато огромен брой набези против дами от страна мигранти и бежанци помрачиха празненствата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР