Германскaта технологична компания Infineon закупи компанията за полупроводници Cypress за

...
Германскaта технологична компания Infineon закупи компанията за полупроводници Cypress за
Коментари Харесай

Infineon придоби компания за полупроводници за 9 млрд. евро

Германскaта софтуерна компания Infineon закупи компанията за полупроводници Cypress за 9 милиарда евро. Инвестицията в американската компания е коствала с 46% над пазарната цена, заяви Ройтерс.

Административното обединение сред Infineon и Cypress се чака да завърши до края на годината или най-късно при започване на идната. Сделката е в размер на 23.85 $ за акция, което прави малко над 10 милиарда $ или 9 милиарда евро. Директори от Infineon изясняват предлагането си с конкуренцията за откупуването на Cypress. Финансирането на договорката ще се извърши с 30% продажба на акции, а остатъкът от композиция сред дълг и парични средства на производителя на чипове.

Очакванията са до 2022 година сливането да донесе ценова синергия в размер на 180 млн. евро и синергичен доход от 1.5 милиарда евро в дълготраен проект. Съотношението инвестиция-продажба е ориентирано към понижаване до 13%. Целта е след консолидираното Infineon да усили циклично растежа на приходите си с най-малко 9% и маржа на сегмента с 19 на 100.

Компанията Infineon е съсредоточена в производството на чипове за коли, смарт телефони и вятърни турбини. След новата договорка фокусът ще бъде ориентиран още по-отчетливо върху автомобилната промишленост, защото всички огромни производители в света работят все по-усилено в създаването на електрически автомобили и самостоятелни коли. Несигурността в международната стопанска система и забавянето на продажбата на коли в Китай доведоха до близо една трета загуби от цената на немската Infineon.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР