Германската социалдемократическа партия ще започне преговори с християндемократите на Ангела

...
Германската социалдемократическа партия ще започне преговори с християндемократите на Ангела
Коментари Харесай

Мартин Шулц: Длъжни сме да преговаряме, но коалиция не е задължително условие

Германската социалдемократическа партия ще стартира договаряния с християндемократите на Ангела Меркел идната седмица, като резултатът от тях ще остане отворен. Коалиция ще се сформира единствено, в случай че консерваторите одобряват изискванията на социалдемократите. Това съобщи водачът им Мартин Шулц през днешния ден.

Длъжни сме да беседваме с консерваторите, с цел да забележим дали е допустимо да се сформира някакво държавно управление и по какъв метод социалдемократите биха могли да оказват помощ за това. Но нова коалиция не е наложително изискване, уточни водачът на социалдемократите. В края на тази седмица партията ще има конгрес, на който ще бъде гласувано вероятно присъединяване в ръководството. Едва след 15 декември Шулц е подготвен да се срещне с водача на християндемократите Ангела Меркел и съдружния й сътрудник – водачът на баварския Християнсоциален съюз Хорст Зеехофер.

Ако всичко премине по проект, ще имаме изясненост в четвъртък вечерта за това дали конгресът на Социалдемократическата партия ще утвърди предлагането. Ако бъде утвърдено, ще уговоря среща с госпожа Меркел и господин Зеехофер. На нея ще приказваме въз основата на написаното предложение. Тогава ще разберем дали има смисъл да продължим да беседваме, сподели Шулц.

Дори и да се стигне до договаряния за коалиция и сформиране на съдружен контракт сред консерваторите и социалдемократите, той няма да влезе в действие, до момента в който за него не гласоподава с болшинство цялата членска маса на Германската социалдемократическа партия. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР