Германската прокуратура повдигна днес обвинения на руснак за поръчковото убийство

...
Германската прокуратура повдигна днес обвинения на руснак за поръчковото убийство
Коментари Харесай

Германската прокуратура обвини руснак за поръчковото убийство на грузински гражданин

Германската прокуратура повдигна през днешния ден обвинявания на руснак за поръчковото ликвидиране на грузински жител от чеченски генезис в Берлин предходната година, съобщи ДПА.

Прокурорите споделиха, че съгласно тях покушението е било поръчано от съветските управляващи. Мотивът е бил " опозицията на жертвата против съветската страна, държавните управления на самостоятелните републики Чечения и Ингушетия и проруското държавно управление на Грузия ", написа в изказването на генералната прокуратура в Карлсруе.

Германският външен министър Хайко Маас заплаши Русия със наказания поради убийството.

Руският дипломат в Берлин бе извикан през днешния ден в министерството на външните работи, с цел да му бъде изложена позицията на Германия по случая. Германското държавно управление приема доста съществено изказването на федералната прокуратура, че убийството е било поръчано от съветските управляващи, и " си резервира правото да предприеме по-нататъшни стъпки ", даде да се разбере негов представител.

40-годишният грузински жител от чеченски генезис бе убит измежду бял ден в парк в немската столица през август предходната година. През декември Германия изгони двама съветски дипломати на фона на изказванията, че съветската страна има пръст в убийството, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР