Германската полиция е разбила мрежа за трафик на хора, обвинена

...
Германската полиция е разбила мрежа за трафик на хора, обвинена
Коментари Харесай

Страшен екшън в Германия, как е замесена България

Германската полиция е разрушила мрежа за трафик на хора, упрекната в контрабанда на стотици хора при " безчовечен " условия, като шестима обвинени са задържани при обиски в Германия, Румъния и България.

Смята се, че обвинените са прекарали повече от 560 души в Германия и повече от 300 мигранти в Румъния, заяви федералната полиция, предава Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
-->
Разследването на групата започва, откакто бяха събрани сведения от турски и сирийски жители в граничните региони на Австрия, Чешката република и Полша.

Смята се, че мигрантите са били докарани в Германия по така наречен балкански маршрут.

Твърди се, че те са били принудени да останат скрити измежду товара в камиони " при безчовечен условия в продължение на няколко дни ", откакто са били докарани от Тимишоара в Румъния.

Четирима от обвинените са били задържани в Румъния от управляващите, които са претърсвали парцели, употребявани за настаняване на мигрантите.

Един обвинен е бил арестуван в Германия, а различен - в България.

По време на обиските следователите обявиха, че са обезпечили доказателства, в това число три " скъпи автомобила ", няколко мобилни телефона и пари в брой.

В интервенцията са взели участие близо 200 служители на реда, от които 130 единствено в Германия.

След голям напор през 2015-2016 година, през последната година в Германия се следи ново нарастване на броя на търсещите леговище.

Миналия месец държавното управление на канцлера Олаф Шолц се споразумя за по-строги ограничения, в това число нови партньорства със страните на генезис на новопристигналите, с цел да ги приема назад.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР