Германската компания за електромобили Next.e.GO не споменава и думичка за

...
Германската компания за електромобили Next.e.GO не споменава и думичка за
Коментари Харесай

Големият провал на Киро: “Ловешкия завод“ с над 1000 работни места отваря догодина в… РСМ

Германската компания за електрически автомобили Next.e.GO не загатва и думичка за завода, който трябваше да проработи в Ловеч. Проектът беше показан от Кирил Петков – тогава длъжностен министър, през 2021 година Инвестицията трябваше да е на стойност 140 млн. евро и се очакваше да ще обезпечи над 1000 работни места още през 2023 година, написа Tribune.
Към днешна дата обаче цех няма, а компанията даже не загатва България в бъдещите си проекти в последния материал по тематиката на „ Ройтерс “.
Германският производител на електрически транспортни средства възнамерява да построи три нови микрофабрики в Европа и Съединени американски щати през идващите няколко години, до момента в който уголемява производството на своите евтини, дребни градски EV, заяви основният изпълнителен шеф Али Везвай.
Компанията към този момент има един цех в Германия и планувана фабрика в Северна Македония, която би трябвало да стартира произвеждане през 2024 година
Next.e.GO се стреми да построи различен цех в Европа и фабрика в Съединени американски щати.
В момента производителят на електрически автомобили създава e.Wave X, дребен четириместен електрически автомобил за 24 990 евро (26 457 долара) в завода си в Аахен. Той е направил към 1200 бройки до момента и сливането на SPAC ще обезпечи оборотен капитал за разширение на производството.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР