Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Израел за серия от

...
Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Израел за серия от
Коментари Харесай

Меркел пристигна в Израел

Германската канцлерка Ангела Меркел дойде в Израел за серия от взаимни държавни съвещания, които имат за цел да подчертаят околните връзки сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес. Веднага след идването си в Израел Меркел отпътува за Ерусалим, където ще има вечеря с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Меркел е на двудневно посещаване в Израел, придружавана от по-голямата част от членовете на немското държавно управление и огромна бизнес делегация. Очаква се по време на визитата канцлерът да се концентрира върху двустранните стопански въпроси, като акцентира на нововъведенията, технологиите и плановете за развиване.

Германия и Израел обаче имат съществени различия във връзка с политиката към Иран и палестинците, отбелязва АП. Германия е най-големият търговски сътрудник на Израел в Европа и един от най-близките му съдружници. Еврейската страна беше основана три години след края на Втората международна война. Германското държавно управление заплати милиарди долари репарации на оживели от Холокоста и се нарежда като водач в битката с антисемитизма, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР