Германската канцлерка Ангела Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер, председател

...
Германската канцлерка Ангела Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер, председател
Коментари Харесай

Меркел подкрепи кандидатурата на Манфред Вебер за председател на ЕК

Германската канцлерка Ангела Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер, ръководител на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент, за ръководител на Европейската комисия, съобщи ТАСС, цитирайки онлайн версията на сп. "Фокус ".

Според немската медия Меркел е изразила поддръжката си за Вебер на среща с водача на ЕНП Жозеф Дол във вторник.

Има съществени шансове кандидатурата да бъде утвърдена. Тогава Вебер би станал първият немец, ръководител на Европейска комисия, от повече от половин век, отбелязва "Фокус ". Мандатът на настоящия състав на Европейската комисия изтича през есента на идната година. Новият ще бъде определен след изборите за Европейски парламент през май.

Начело на Европейска комисия в този момент е някогашният министър председател на Люксембург Жан-Клод Юнкер, който също е от ЕНП. Тази година Юнкер неведнъж даде да се разбере, че няма желание да се кандидатира за нов мандат на поста, напомня ТАСС.

Освен ръководител на групата на ЕНП в Екологичен потенциал, Манфред Вебер е и заместник-председател на Християнсоциалния съюз, обичайния баварски сътрудник на християндемократите на Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР