Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони

...
Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони
Коментари Харесай

Меркел: Имаме нужда от повече чуждестранни работници

Германската канцлерка Ангела Меркел настоя за приемането на нови закони като част от напъните за привличане на още задгранични служащи в страната, с цел да се компенсира дефицитът на квалифицирана работна ръка в разнообразни браншове на промишлеността, съобщи ДПА.

" Имаме незабавна потребност от подобен закон ", съобщи Меркел през вчерашния ден, след среща с работодатели и профсъюзи в Берлин. Канцлерката изрази мощна вяра за новия Закон за имиграцията на квалифицирани служащи, който би трябвало да влезе в действие от 1 март 2020 година. Целта му е да сътвори опция за квалифицирани служащи от страни отвън Европейски Съюз да дойдат и да останат в Германия.

Меркел акцентира, че по света има засилена конкуренция за привличането на квалифицирани служащи и прикани Германия да предложи привлекателни работни условия, съобщи Българска телеграфна агенция. " Важно е в трети страни да бъде възприемани като космополитна и забавна страна ", добави тя.

56 на 100 от предприятията, взели участие в изследване на Търговската и индустриална камара споделят, че дефицитът на квалифицирани служащи е най-големият риск, пред който са изправени. Една трета от запитаните предприятия към този момент са взели на работа квалифицирани служащи от чужбина, в това число от страни отвън Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР