Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че би предпочела нови

...
Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че би предпочела нови
Коментари Харесай

Меркел: По-добре нови избори вместо правителство на малцинството

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели през днешния ден, че би предпочела нови избори вместо да оглави държавно управление на малцинството, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя приказва откакто договарянията за сформиране на трипартийна коалиция се провалиха нощес.

" Моята позиция е, че нови избори са по-добрият път ", сподели Меркел в изявление за малките екрани А Ер Де и Цет Де Еф, което ще бъде излъчено довечера. Тя добави, че в проектите й не влиза да бъде канцлер в държавно управление на малцинството.

Меркел означи, че не вижда причина да подава оставка и вместо това е съсредоточена върху образуването на устойчиво ръководещо болшинство. Уверена съм, че моят закостенял блок ще се яви на едни нови избори по-единен отпреди, акцентира тя.

Германия има потребност от устойчиво държавно управление, което да не търси болшинство за всяко решение, сподели Меркел.

На въпрос дали е допустимо съставянето на нова " огромна коалиция " с Германската социалдемократическа партия, тя отговори, че ще изчака да види отговора на социалдемократите след договарянията им в сряда с президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Канцлерката изрази отчаяние, че Свободната демократическа партия се е отдръпнала от съдружните договаряния, и добави, че не чака пробизнес групировката да промени курса си.

По-рано през днешния ден немският президент прикани всички политически партии в страната да поемат отговорност за образуване на държавно управление, с цел да бъдат избегнати предварителни избори, които ще отслабят Германия и Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР