Германската канцлерка Ангела Меркел днес ръководи заседание на германския министерски

...
Германската канцлерка Ангела Меркел днес ръководи заседание на германския министерски
Коментари Харесай

Изпратиха с цветя Меркел при прощалното заседание на Министерския съвет

Германската канцлерка Ангела Меркел през днешния ден управлява съвещание на немския министерски съвет, което се обрисува да е последното в кариерата й, съобщи ДПА.

По-рано през днешния ден три немски партии - социалдемократите, Зелените и свободните демократи - оповестиха, че са постигнали съглашение за сформиране на ново немско държавно управление. По-късно през днешния ден се чака оповестяване на състава му.

През това време Меркел получи прощални дарове от останалите членове на държавното управление. Социалдемократът Олаф Шолц, за който се чака да наследи Меркел на канцлерския пост и който е в този момент финансов министър в кабинета й, й подари обилен и цветен букет. Меркел го одобри с усмивка.

Министърката на околната среда Свеня Шулце пък връчи на Меркел растение с дългото латинско название cornus controversa carpe diem. То цъфти с обилни перлено бели цветове, а думите carpe diem в името му в превод от латински значат: грабни момента или живей в този момент. Така де факто колежката на Меркел й пожела да се възползва допустимо най-добре от отдръпването от политиката след 16 години на власт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР