Германската футболна легенда Франц Бекенбауер обяви, че здравето му няма

...
Германската футболна легенда Франц Бекенбауер обяви, че здравето му няма
Коментари Харесай

Франц Бекенбауер няма да присъства на погребението на Пеле

Германската футболна легенда Франц Бекенбауер разгласи, че здравето му няма да му разреши да участва на погребалната работа в Бразилия на именития някогашен футболист Пеле, написа организация ДПА.

" Бих желал да го направя, само че за жалост здравето ми не ми разрешава подобен дълъг полет. Ще съпровождам моя другар в сърцето си в последното му пътешестване ", съобщи Бекенбауер, представен от немския вестник " Билд ".

Трикратният притежател на международната купа Пеле и Бекенбауер, който е печелил Световното състезание по футбол и като играч, и като треньор, играха дружно в Ню Йорк Космос през 1970-а.

77-годишният Бекенбауер съобщи, че Пеле му е бил " като брат " и че двамата не контактували в последните години поради здравословното си положение. " Но другарство като това трае до живот. Останаха ни красивите мемоари.

Легендарният бразилец Пеле умря на 82-годишна възраст в болница в Сао Пауло. Погребението му ще се състои във вторник в родния му град Сантос.

В последните години Франц Бекенбауер рядко има обществени изяви поради разнообразни здравословни проблеми. Той не пътува и за Мондиал 2022 в Катар.
 Майката на Пеле към момента не знае за гибелта на своя наследник
Майката на Пеле към момента не знае за гибелта на своя наследник

Селесте Арнатес е на тъкмо 100 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР