Германската автомобилна индустрия трябва да инвестира сериозно в технологии за

...
Германската автомобилна индустрия трябва да инвестира сериозно в технологии за
Коментари Харесай

Германски министър предупреди автомобилните производители - инвестирайте в електрически автомобили или ще загубите

Германската автомобилна промишленост би трябвало да влага съществено в технологии за електрически коли и да създаде уреди за произвеждане на акумулатори в Европа, с цел да се оправи с световните съперници, съобщи в понеделник в изявление за вестник " Билд " министърът на стопанската система Петер Алтмайер, оповестява организация Ройтерс.

Алтмайер уточни пред многотиражния вестник, че автомобилните производителите би трябвало да влагат над 10 милиарда евро в технологии за електрически коли, отбелязвайки, че не схваща за какво фирмите са се колебали толкоз дълго време.

Необходими са и вложения в производството на електрически акумулатори поради предстоящото търсене на милиони такива акумулатори, което би помогнало на компаниите да печелят положителни пари, добави той.

" В противоположен случай ще би трябвало да приемем, че огромна част от добавената стойност ще бъде създадена в Азия или Съединени американски щати, вместо тук, у нас ", уточни немският стопански министър.

Ройтерс припомня, че немската автомобилна промишленост, в която са ангажирани към 800 хиляди служащи, се бори с световната отрицателна реакция против дизеловите коли след огромния скандал през 2015-а година с манипулираните проби на отработените газове на дизеловите коли, създавани от Фолксваген за американския пазар.

За да бъде понижено равнището на замърсяване и с цел да се избегне цялостна възбрана на дизеловите коли, редица компании като " Фолксваген ", " Даймлер " и други форсираха напоследък развиването на електрически коли.

Новото немско съдружно държавно управление възнамерява да облекчи данъчната тежест на водачите на електрически коли и да субсидира шерването на коли, с цел да бъде даден подтик на по-екологичния превоз.

Също по този начин има проекти да се обезпечи финансиране за проучвания в региона на самостоятелната технология за задвижване и да се поддържа основаването на произвеждане на батерийни кафези в Германия.

Петер Алтмайер сподели, че немските производители на коли би трябвало да разработят модели, които да има най-малкото обсег на напредване като електрическите коли на американската компания " Тесла ", само че да костват по-малко, като в това време би трябвало да се създаде и платформа за осведомителни технологии за самоуправляващи се коли, която да е най-хубавата в света.

" Първите безвредни самоуправляващи се коли би трябвало да работят с немски технологии ", акцентира немският министър.

Според него немските компании също по този начин би трябвало да работят с други компании на остарелия континент за създаване на взаимно европейско произвеждане на батерийни кафези.

Икономическият министър счита, че е неотложно да се обезпечат стотиците хиляди работни места, които все още подкрепят автомобилната промишленост и промишлеността на доставчиците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР